Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο η Wall, άλμα 2% για τον Nasdaq

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα. Πιο light από ό,τι αναμενόταν ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής. Ξεκινά σήμερα η πολυαναμενόμενη διήμερη συνεδρίαση της Fed. Βουτιά 6,7% για το αμερικανικό αργό.

Στο πράσινο η Wall, άλμα 2% για τον Nasdaq

Θετικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να υποχωρούν περαιτέρω κάτω από τα 100 δολάρια και η ανάγνωση του δομικού πληθωρισμού χονδρικής ήταν πιο light από την αναμενόμενη. 

O Dow Jones κερδίζει 1,1%, στις 33.289 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 1,5% στις 4.235 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,1% στις 12.871 μονάδες.

Βουτιά 6,7% κάνει το αμερικανικό αργό, στα 96,16 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ με ίδια πτώση το μπρεντ φτάνει στα $100,4. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ασκεί πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές. Οι μετοχές των Halliburton, Occidental Petroleum και Schlumberger χάνουν πάνω από 5%.

Στο μέτωπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο από τις 20:00 (18:00 GMT) της Τρίτης έως τις 7:00 π.μ. (05:00 GMT) της Πέμπτης, μετά το χτύπημα πολλών πολυκατοικιών από ρωσικές δυνάμεις που εδρεύουν έξω από την πόλη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Vitaliy Klitschko. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τελευταία αιματοχυσία, είπε. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, ανοδικά κινήθηκαν και τον Φεβρουάριο οι τιμές παραγωγού στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, γεγονός που σημαίνει ότι ο πληθωρισμός που τρέχει σε υψηλό 40 ετών είναι απίθανο να χαλαρώσει την άνοιξη.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, ο πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 0,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, έναντι προσδοκίας των αναλυτών για 0,9%. Ο ετήσιος πληθωρισμός χονδρικής παρέμεινε στο 10% για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ωστόσο, οι επενδυτές αναθάρρησαν από τον δομικό δείκτη, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα, την ενέργεια και τις εμπορικές υπηρεσίες, και ο οποίος αυξήθηκε μόλις 0,2% -ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες για άνοδο κατά 0,6%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών επίσης η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα, με τους επενδυτές να αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα κάνουν επίσης update στις προοπτικές τους για τα επιτόκια, καθώς και για το ΑΕΠ, τον πληθωρισμό και την ανεργία.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί σχεδόν έξι μονάδες βάσης, στο 2,08%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στο $1,098.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v