Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Dow Jones ενώ ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον Nasdaq (-1,3%). Στο 2,71% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου. Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να προβληματίζονται με την επιθετική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η Fed για την συγκράτηση του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ εξέτασαν το ενδεχόμενο να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης και «συμφώνησαν γενικά» να συρρικνώσουν τον ισολογισμό τους «ξεφορτώνοντας» $60 δισ. ομολόγων αμερικανικού δημοσίου και $35 δισ. τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων τον μήνα.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,40% ή κατά 137 μονάδες στις 34.721, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,26% στις 4,488 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,34% στις 13.711 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Home Depot (+3%) και Goldman Sachs (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-1,5%) και Salesforce (-1,2%).

Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν καταγράψει τις μεγαλύτερες απώλειες αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές προβλέπουν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα διαβρώσουν τη μελλοντική ανάπτυξη κερδών των τεχνολογικών εταιρειών.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στα εταιρικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από την επόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, η JP Morgan θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα τριμήνου την Τετάρτη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης και οι Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Wells Fargo την Πέμπτη.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου μετά από τρεις σερί πτώσεις με την τιμή του WTI να σημειώνει άνοδο 2,3% στα 98,26 δολ./βαρέλι. Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.945 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε σε ανοδική τροχιά. Ειδικότερα το yield του 10ετούς ενισχύθηκε κατά εννέα μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,0879 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v