Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το τεχνολογικό ράλι

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με τον Nasdaq να βουτάει πάνω από 1%. Άλμα 7% για τη μετοχή του Twitter, διευρύνονται τα χθεσινά κέρδη. Στο 2,55% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το αργό. Οριακές κινήσεις για το δολάριο.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το τεχνολογικό ράλι

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να παραμένουν επικεντρωμένοι στα επιτόκια και στις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,2% στις 34.865 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,2% στις 14.424 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,6% χαμηλότερα στις 4.555 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,9%, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι της μετοχής του Twitter. Ο βιομηχανικός δείκτης σημείωσε οριακά κέρδη, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,8%. Ήταν η δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση και για τους δύο δείκτες. 

«Βραχυπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι οι μαζικές πωλήσεις μετοχών έχουν δημιουργήσει ελκυστικά σημεία εισόδου, ειδικά σε κάποιες μετοχές υψηλής ανάπτυξης», τόνισε σε σημείωμα ο CIO της BlackRock για τις αμερικανικές μετοχές.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται και για την έναρξη των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των εισηγμένων για το πρώτο τρίμηνο, οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ κατέγραψε οριακή πτώση τον Φεβρουάριο από τα επίπεδα-ρεκόρ στα οποία σκαρφάλωσε τον πρώτο μήνα του 2022.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε 0,1% στα 89,2 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση του ελλείμματος στα 88,5 δισ. δολάρια.

Η δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ σημείωσε νέα άνοδο τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη του ISM να αυξάνεται στις 58,3 μονάδες. Η μέτρηση ήταν υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών του Reuters.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα 15 μονάδων βάσης στο 2,55%, μετά τη δήλωση της Μπρέιναρντ ότι η Fed θα προχωρήσει από τον Μάιο σε ταχύτατη συρρίκνωση του ισολογισμού. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,78% στα 104,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.942 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,097 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter ενισχύεται πάνω από 7%, μετά την είδηση ότι ο Έλον Μασκ θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Χθες αποκαλύφθηκε ότι ο ιδρυτής της Tesla έχει μερίδιο 9,2% στο κοινωνικό δίκτυο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v