Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street με ώθηση από το Twitter

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να κερδίζει τις εντυπώσεις. «Άλμα» 28% για τη μετοχή του Twitter. Στο 2,42% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Επέστρεψε πάνω από τα 100 δολ. το πετρέλαιο WTI.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street με ώθηση από το Twitter

Κέρδη στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη τόσο στην Ουκρανία όσο και στις προθέσεις της Fed για τα επιτόκια.

«Οι αγορές μετοχών και ομολόγων συνέχισαν να στέλνουν αντικρουόμενα σήματα για τις οικονομικές προοπτικές», ανέφερε η UBS σε πρόσφατο σημείωμα προς τους πελάτες. «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπερερμηνεύσει κανείς κανένα σήμα. Οι αντιστροφές της καμπύλης των αποδόσεων έχουν ιστορικά προβλέψει τις υφέσεις με μεγάλη και αβέβαιη καθυστέρηση, ενώ οι ελπίδες για τις ειρηνευτικές συνομιλίες πότε ενισχύονται και πότε διαψεύδονται», πρόσθεσε.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,30% ή κατά 103 μονάδες στις 34.921, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,81% στις 4,582 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,90% στις 14.532 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+3%) και Apple (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (-1,9%) και Walgreens Boots (-1,2%).

Επιπλέον, «άλμα» 28,2% σημείωσε η μετοχή του Twitter μετά από ανακοίνωση ότι ο Έλον Μασκ της Tesla απέκτησε «παθητικό μερίδιο» 9,2% σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μασκ κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιο αξίζει περισσότερα από 2,8 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την Παρασκευή.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι παραγγελίες για Βιομηχανικά Αγαθά στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,5% τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου. Ήταν η πρώτη μείωση στις βιομηχανικές παραγγελίες, μετά από εννέα διαδοχικές μηνιαίες αυξήσεις. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της WSJ ανέμεναν πτώση 0,6%.

Παράλληλα, την Τετάρτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η πρώτη αύξηση επιτοκίων από το 2018.

Στην αγορά εμπορευμάτων, υψηλότερα κινήθηκε το πετρέλαιο με την τιμή WTI να επιστρέφει πάνω από τα 100 δολάρια και συγκεκριμένα στα 103,28 δολ./βαρέλι, σημειώνοντας «άλμα» 4%. Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,5% στα 1.934 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,42% και το yield του 30ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,49%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,0974 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v