Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να βουτάει πάνω από 1%. Στο 2,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Απώλειες 3% για το αργό. Άλμα 1% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Διαγράφει τις απώλειες η μετοχή του Twitter.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς τα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν λόγω των ανησυχιών ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,29% στις 34.599 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,33% χαμηλότερα στις 13.525 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,75% στις 4.454 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου έφτασαν σε νέο υψηλό τριών μηνών την Κυριακή. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο 2,7741%,  το υψηλότερο σημείο της από τις αρχές του 2019.

Τη Δευτέρα η απόδοση διαμορφώνεται στο 2,76%.

Η Wall Street έρχεται από εβδομάδα απωλειών, με τον τεχνολογικό τομέα να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ο Nasdaq βούτηξε 3,9% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 και ο Dow σημείωσαν πτώση 1,3% και 0,3% αντίστοιχα.

Η καταπολέμηση του πληθωρισμού παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο θα δημοσιευτούν την Τρίτη, με τον δείκτη τιμών παραγωγού να ακολουθεί την Τετάρτη.

Η αξιωματούχος της Fed Λορέτα Μέστερ δήλωσε την Κυριακή ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Fed μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό, χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία.

Στο ταμπλό, η τιμή της μετοχής του Twitter ενισχύεται 1,6%, διαγράφοντας τις απώλειες που προκάλεσε η είδηση ότι ο Έλον Μασκ εγκατέλειψε το σχέδιό του να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,089 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,9% στα 94,4 δολάρια, ενώ ο χρυσός κινείται 1,1% υψηλότερα στα 1.967 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v