Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Στο κόκκινο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή των απωλειών τον δείκτη Nasdaq (-2,2%). Σε υψηλό τριών ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για χρυσό και δολάριο.

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να παραμένουν σε ανοδική τροχιά.

Ειδικότερα, το yield του 10ετούς ομολόγου έπιασε νέο υψηλό τριών ετών στο 2,77%, σημειώνοντας άνοδο 12 μονάδων βάσης.

Οι ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια έχουν στρέψει τους επενδυτές μακριά από τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου όπως είναι οι τεχνολογικές μετοχές με συνέπεια ο δείκτης Nasdaq να «βουλιάξει» 2,2%.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 1,19% ή 412 μονάδες στις 34.309, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,68% στις 4,412 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,18% στις 13.411 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των 3M Co. (+0,9%) και Verizon (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Microsoft (-3,6%) και American Express (-2,5%).

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της Fed στο Κλίβελαντ, Loretta Meester, δήλωσε στο CBS ότι η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει σημαντικό κόστος στην οικονομία.

«Αν κοιτάξουμε τους κινδύνους, δεδομένων των όσων συμβαίνουν στον κόσμο και στην οικονομία, υπάρχει αυξημένο ρίσκο για ύφεση», σημείωσε. "Ωστόσο παραμένω αισιόδοξη και σύμφωνα με τα μοντέλα προβλέψεων η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και φέτος".

Υπενθυμίζεται ότι αργότερα, μέσα στην εβδομάδα, μια σειρά από εισηγμένες στη Wall Street θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου. Την Τετάρτη θα γνωστοποιήσουν αποτελέσματα οι JP Morgan και Delta Airlines. Αντίστοιχα, την Πέμπτη αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν οι Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley και Wells Fargo.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε καθοδική τροχιά παρέμεινε το πετρέλαιο καθώς η τιμή WTI «βούλιαξε» 4% στα 94,29 δολ. Στον αντίποδα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.948 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,0884 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v