Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές απώλειες στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το νέο υψηλό τριών ετών στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Καλά τα αποτελέσματα τριμήνου της Bank of America. Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Οριακές απώλειες στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μετά το Πάσχα των Καθολικών.

Ο Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,11% ή κατά 38 μονάδες στις 34.412, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,02% στις 4,391 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,14% στις 13.332 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,3%) και Intel (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-2,4%) και Honeywell (-2%).

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Bank of America καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 80 σεντς και τα καθαρά έσοδα στα 23,33 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 75 σεντς και έσοδα στα 23,20 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, νέο υψηλό τριών ετών έπιασε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Ειδικότερα, το yield του 10ετούς ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,86%.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές τεχνολογίας τείνουν να πέφτουν όταν αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων, επειδή οι εταιρείες ανάπτυξης είναι πιο πιθανό να προσφέρουν στους επενδυτές υψηλότερες αποδόσεις στο μακρινό μέλλον από ό,τι στο εγγύς.

Παράλληλα, η Goldman Sachs δίνει πιθανότητα 35% στην αμερικανική οικονομία να γυρίσει σε ύφεση τα επόμενα δύο χρόνια.

«Η κύρια πρόκληση της Fed είναι να μειώσει το χάσμα μεταξύ θέσεων εργασίας και εργαζομένων και να επιβραδύνει την αύξηση των μισθών σε ρυθμό που να συνάδει με τον στόχο της για πληθωρισμό 2%, αυστηροποιώντας αρκετά τις οικονομικές συνθήκες, ώστε να μειωθούν οι θέσεις εργασίας χωρίς να αυξηθεί απότομα η ανεργία», έγραψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,2% στα 108,21 δολ./βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 1.986 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,0782 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v