Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα τραπεζικά αποτελέσματα

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν S&P 500 και Nasdaq με τον τεχνολογικό δείκτη να βουτάει πάνω από 1%. Άλμα 4% για τη μετοχή του Twitter. Ράλι του δολαρίου έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Στο 2,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα τραπεζικά αποτελέσματα

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 34.703 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,18% χαμηλότερα στις 13.487 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,45% στις 4.442 μονάδες.

Στη διαπραγμάτευση της Τετάρτης, ο Dow Jones ενισχύθηκε περίπου 344 μονάδες ή 1%, ενώ οι S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο 1% και 2%, αντίστοιχα, σημειώνοντας ο καθένας ένα σερί τριών ημερών.

Την Παρασκευή το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα είναι κλειστό λόγω των εορτασμών του Πάσχα.

Οι μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Citi Group και Wells Fargo, δημοσίευσαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου την Πέμπτη.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 10,7 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 12,9 δισ. δολάρια, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 8,89 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 11,8 δισ. δολάρια. 

Η μετοχή της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας σημειώνει άνοδο 2,5% στα 330 δολάρια.

Η Citigroup ανακοίνωσε κέρδη 2,02 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης της Refinitiv για κέρδη 1,55 δολάριο ανά μετοχή. Τα έσοδα ανήλθαν στα 19,19 δισ. δολάρια, έναντι εκτίμησης της Refinitiv για 18,15 δισ. δολάρια.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου που υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών και είπε ότι οι πιστωτικές απώλειες είναι πιθανό να αυξηθούν.

«Ο πήχης είναι χαμηλός για τα τραπεζικά κέρδη, με τις προσδοκίες για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου να μειώνονται περίπου 1%», δήλωσε η Στέφανι Λανγκ, διευθύντρια επενδύσεων στη Homrich Berg. «Η υπέρβαση αυτού του χαμηλού πήχη θα μπορούσε να φέρει τις μετοχές υψηλότερα, με το φωτεινό σημείο να είναι τα καθαρά έσοδα από τόκους καθώς τα επιτόκια έχουν αυξηθεί».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η μέτρηση των λιανικών πωλήσεων για τον Μάρτιο ήταν ελαφρώς χειρότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών, καταγράφοντας άνοδο 0,5% έναντι πρόβλεψης για κέρδη 0,6%.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν από τα χαμηλά 50 ετών στις 185.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε στις 65,7 μονάδες από τις 59,4 που είχε βρεθεί τον Μάρτιο.Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν πτώση στις 59 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί άλμα 4%, μετά την πρόταση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ να αγοράσει το κοινωνικό δίκτυο έναντι 43 δισ. δολαρίων.

Στο ταμπλό, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί 1,6% στα 102,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3% στα 1.977 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι έναντι του ευρώ, σημειώνοντας κέρδη 0,6%. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,082 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,71%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v