Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες σε μια ρηχή συνεδρίαση. Στο 2,87% η απόδοση του 10ετούς. Άλμα πάνω από 1% για χρυσό. Μικρή άνοδος για αργό. Κέρδη 4% για Twitter.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Με αναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 34.578 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 13.387 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,39% στις 4.408 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018, σκαρφαλώνοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πάνω από το 2,87%. Η απόδοση ήταν στο 1,71% στις αρχές Μαρτίου, αλλά εκτοξεύτηκε υψηλότερα καθώς η Fed έχει υιοθετήσει μια πιο επιθετική στάση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Αυτή η αλλαγή έχει ασκήσει πιέσεις στις μετοχές και έχει προκαλέσει ανησυχίες για επικείμενη ύφεση.

Οι μετοχές των εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Meta, Apple και Microsoft, καταγράφουν απώλειες. Η μετοχή της Alphabet υποχωρεί πάνω από 2%.

Οι μετοχές τεχνολογίας τείνουν να πέφτουν όταν αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων, επειδή οι εταιρείες ανάπτυξης είναι πιο πιθανό να προσφέρουν στους επενδυτές υψηλότερες αποδόσεις στο μακρινό μέλλον από ό,τι στο εγγύς.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Bank of America ανακοίνωσε άνοδο 1,75% στα έσοδα στα 23,33 δισ. δολάρια, έναντι πρόβλεψης για έσοδα 23,2 δισ., καθώς αποδέσμευσε ποσά που είχε κρατήσει στην άκρη για κόκκινα δάνεια.

Από την άλλη πλευρά, τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν κατά 12,35% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκαν στα 7,1 δισ. δολάρια.

Αρκετά ονόματα του βιομηχανικού δείκτη αναφέρουν κέρδη αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των IBM, Procter and Gamble, Travelers, Johnson and Johnson, American Express και Verizon.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 107,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 1,2% στα 1.999 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,081 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter ενισχύεται 4% στα 46,6 δολάρια, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να «καταπιεί» το χάπι-δηλητήριο για να αποτρέψει την επιθετική εξαγορά από τον Έλον Μασκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v