Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα. Σκαρφάλωσε στο 2,91% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 1,1% για τον χρυσό. Απώλειες 3% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Διευρύνουν τα αρχικά ήπια κέρδη οι αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και τα στοιχεία για την αμερικανική και διεθνή οικονομία.

O Dow Jones κινείται 1,07% υψηλότερα στις 34.782 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,55% στις 13.539 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,23% στις 4.445 μονάδες.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Johnson & Johnson ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ τα έσοδα κινήθηκαν χαμηλότερα. Η φαρμακευτική εταιρεία μείωσε επίσης τις προβλέψεις για τα κέρδη το 2022. 

H Ηasbro ανακοίνωσε κέρδη που ήταν ασθενέστερα για το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τα έσοδά της ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το Netflix και η IBM έχουν προγραμματίσει να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης.

«Μπορεί η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed να λύσει κάποια από τα προβλήματα που έχουμε στην εργασία, στους ημιαγωγούς, στο σιτάρι; Πιθανώς όχι. Οπότε, ίσως θα ενεργήσουν λίγο λιγότερο επιθετικά στο τέλος, από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι», εκτίμησε ο Άνταμ Πάρκερ της Trivariate Research.

Η ανησυχία για τα επόμενα βήματα της Fed έχει προκαλέσει υψηλή αστάθεια και στην αγορά ομολόγων, η οποία φαίνεται να έχει ασκήσει πιέσεις στις μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, σκαρφαλώνοντας στο 2,93%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών ενισχύθηκαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1.793 εκατ. τον περασμένο μήνα από 1.788 εκατ.

Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2006.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι οι ενάρξεις θα καταγράψουν άνοδο 1,6% τον Μάρτιο, μετά από άλμα 6,5% τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ κατέβασε τον πήχη της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 3,6%, με τη νέα εκτίμηση να είναι χαμηλότερη κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες ενώ ο μέσος πληθωρισμός αναθεωρείται ανοδικά κατά 1,8 μονάδες στις ανεπτυγμένες οικονομίες, στο 5,7% και κατά 2,8 μονάδες, στο 8,7%, στις αναπτυσσόμενες οικονομίες σε σχέση με τις αντίστοιχες προβλέψεις του Ιανουαρίου. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3% στα 104,9 δολάρια το βαλέρι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 1,1% στα 1.964 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ πραγματοποιεί άλμα 1,2% έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,079 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v