Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο sell-off στη Wall Street

Υποχωρούν πάνω από 2% οι δείκτες εν μέσω ανησυχιών για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Στο 2,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 13% για τη μετοχή της Gap.

Νέο sell-off στη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με τους S&P και Nasdaq να οδεύουν στην τρίτη πτωτική εβδομάδα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 2,1% στις 34.065 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,11% χαμηλότερα στις 12.898 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 2,17% στις 4.298 μονάδες.

Την Πέμπτη οι δείκτες έκλεισαν με βαριές απώλειες, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, με τον Nasdaq να υποχωρεί 2% και τον S&P 500 1,5%.

«Οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό επανέρχονται στο προσκήνιο καθώς υπάρχουν σημάδια για ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό και επιδείνωση στο επιχειρηματικό κλίμα, ενώ παράλληλα οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έχουν εκτοξευτεί σε υψηλό τριών ετών» ανέφερε σε σημείωμα η Goldman Sachs.

Για την εβδμάδα, ο Dow Jones βρίσκεται 0,1% υψηλότερα και ετοιμάζεται να σπάσει ένα σερί τριών πτωτικών εβδομάδων. Ο S&P 500 κινείται 1,1% χαμηλότερα και ο Nasdaq 2%.

Την Πέμπτη η δήλωση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι βρίσκεται στο «τραπέζι» μια αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάιο ταρακούνησε τις αγορές. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Snap υποχωρεί 3%. Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά 13% πραγματοποιεί η μετοχή της Gap

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,8% στα 101,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,64% χαμηλότερα στα 1.935 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v