Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sell off στα ομόλογα ΗΠΑ, βαριές απώλειες περιμένει η Wall

Η απόδοση των 10ετών Treasury έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018 -τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 3,185%. Πτώση άνω του 2% για τις μετοχές των Meta, Alphabet, Amazon, Apple, Netflix στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Sell off στα ομόλογα ΗΠΑ, βαριές απώλειες περιμένει η Wall

Βουτιά κάνουν τα futures της Wall τη Δευτέρα, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων εξακολουθούν να ενισχύονται και οι traders δυσκολεύονται να βρουν τον βηματισμό τους, μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις της αγοράς την περασμένη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones χάνουν 539 μονάδες ή 1,6%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 υποχωρούν 2%, ενώ του Nasdaq χάνουν 2,5%.

Οπως σημειώνει το CNBC, η απόδοση των 10ετών ομολόγων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018 σήμερα Δευτέρα -τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 3,185%.

Αυτή η αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ασκεί πίεση σε ονόματα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως οι Meta Platforms και Alphabet. Οι μετοχές της Meta σημειώνουν πτώση 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές και της Alphabet χάνουν 2,7%. Η Amazon, η Apple και το Netflix υποχωρούν επίσης περισσότερο από 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v