Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα με έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street

Υποχωρούν πάνω από 1% οι δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα επιτόκια. Στο 3,11% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακή άνοδος για τον χρυσό. Κέρδη για το αργό. Boυτιά 22% για την Under Armour. Υποχωρεί πάνω από 3% η Nike.

Αρνητικά πρόσημα με έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα, με τον Nasdaq να γυρίζει προς στιγμή σε θετικό έδαφος αλλά να βουτάει και πάλι περισσότερο από 15.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1% στις 32.661 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,69% χαμηλότερα στις 12.114 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,65% στις 4.105 μονάδες. 

Την Πέμπτη ο Dow Jones βούτηξε 1.000 μονάδες και ο Nasdaq περίπου 5%. Αυτή ήταν η χειρότερη ημέρα για τους δύο δείκτες από το 2020. Ο S&P 500 υποχώρησε 3,6%, καταγράφοντας τη δεύτερη χειρότερη ημερήσια επίδοση τη φετινή χρονιά. 

Oι απώλειες της Πέμπτης διέγραψαν το ράλι της Τετάρτης που πυροδότησε η δήλωση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, ότι η κεντρική τράπεζα δεν εξετάζει αύξηση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης. 

«Το προσδοκώμενο ράλι ανακούφισης που είδαμε σε μετοχές και ομόλογα μετά τη "λιγότερο επιθετική από το αναμενόμενο Fed" την Τετάρτη ήταν βραχύβιο», έγραψε αναλυτής της Barclays.«Αν και μπορεί να μη βρίσκονται στο τραπέζι επιθετικές αυξήσεις 75 μονάδων βάσης, ο προβλεπόμενος κύκλος σύσφιξης παραμένει εξαιρετικά περιοριστικός, κατά την άποψή μας. Αν δεν αλλάξει γρήγορα πορεία ο πληθωρισμός, οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να μην έχουν άλλη επιλογή από το να επιβραδύνουν την ανάπτυξη, για να επιβραδύνουν τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 428.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, έναντι πρόβλεψης για 400.000. Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,6%.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο σημείωσε άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση και 5,5% σε ετήσια βάση.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,11%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,057 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 109,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα στα 1.877 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Under Armour υποχωρεί πάνω από 22% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. 

Η Nike σημειώνει πτώση 3,8%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v