Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στη Fed. Στο 2,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 2% για το αργό. Οριακές απώλειες για τον χρυσό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στη Fed

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από το sell off του Απριλίου και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 33.100 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 12.498 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,14% στις 4.161 μονάδες.

Τη Δευτέρα, οι δείκτες έκλεισαν στο «πράσινο» μετά από μια συνεδρίαση με έντονες εναλλαγές προσήμων, με τον Nasdaq να ενισχύεται 1,63% παρά το γεγονός ότι υποχωρούσε νωρίτερα ως και 1,07%. 

Το θετικό ξεκίνημα των μετοχών τον Μάιο έρχεται μετά από έναν πολύ κακό Απρίλιο, τον χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020 για τους Dow και S&P 500. Για τον Nasdaq ήταν ο χειρότερος μήνας από το 2008.

«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία συνεχίζουν να αποτυπώνουν μια εικόνα διαρκούς φόβου και αποτελούν μια ευκαιρία για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, αν και υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω κίνηση προς τα κάτω βραχυπρόθεσμα», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της RBC. 

Εν τω μεταξύ, η Fed θα ξεκινήσει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι θα ανακοινώσει αύριο αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2,2% τον Mάρτιο στα 557,3 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, οι ανοικτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 11,549 εκατομμύρια τον Μάρτιο από 11,34 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των ανοικτών θέσεων στα 11,2 εκατ.

Ο αριθμός των ανθρώπων που παραιτήθηκαν από την εργασία τους ανήλθε στο επίπεδο ρεκόρ των 4,54 εκατομμυρίων, μια αύξηση κατά 152.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,93% ενώ νωρίτερα σήμερα είχε βρεθεί ακόμα και στο 3,01%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,056%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2% στα 102,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,04% στα 1.862 δολάρια ανά ουγκιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v