Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Σε ανοδική τροχιά γύρισε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης. Στο 2,96% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακή πτώση για τον χρυσό. Ράλι 4% για το αργό πετρέλαιο.

Κέρδη στη Wall Street μετά τη Fed

Κέρδη στη Wall Street  μετά την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια, εν αναμονή της συνέντευξης τύπου του επικεφαλής της τράπεζας Τζέρομ Πάουελ.

Η κεντρική τράπεζας των ΗΠΑ, αύξησε, όπως αναμενόταν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο 0,75% με 1%, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον Ιούνιο την περιστολή του ισολογισμού των 9 τρισ. δολαρίων.

Αυτή ήταν η δεύτερη αύξηση επιτοκίων τη φετινή χρονιά και η μεγαλύτερη των τελευταίων 22 ετών.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,87% στις 33.748 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,86% υψηλότερα στις 12.794 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,88% στις 4.254 μονάδες.

 «Η αστάθεια είναι πιθανό να συνεχιστεί. Οι αυξήσεις των επιτοκίων μόλις ξεκίνησαν, ο πληθωρισμός δεν φαίνεται παροδικός, πολλά γεωπολιτικά ζητήματα δεν δείχνουν να έχουν εύκολη λύση και αρχίζει να ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στις ΗΠΑ, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών», δήλωσε αναλυτής της Baird σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στις 57,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 58,3 τον Μάρτιο.

Σε επίπεδο ρεκόρ διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο, πραγματοποιώντας άλμα 22,3% στα 109,8 δισ. δολάρια τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν πρόσθεσαν οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ινστιτούτο ADP, τα μισθολόγια αυξήθηκαν κατά μόλις 247.000 τον περασμένο μήνα, πολύ πιο κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 390.000. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα στο 3,005%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 4,3% στα 106,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1.868 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,054 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Lyft βουτάει 26%.

Άνοδο 3,6% πραγματοποιεί η μετοχή της Airbnb, ενώ η μετοχή των Starbucks ενισχύεται 2,4%. 

Ράλι 6% πραγματοποιεί η μετοχή της ADM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v