Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall μετά το τριήμερο ξεπούλημα

Μεταξύ κερδών και απωλειών οι δείκτες καθώς παραμένουν οι πιέσεις στην αμερικανική αγορά. Κάτω από τα $100 το αργό. Αρνητικό γύρισμα για τον χρυσό. Υποχωρεί από τα υψηλά 4 ετών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall μετά το τριήμερο ξεπούλημα

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένα στα επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 32.388 μονάδες, ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα 2,1% στις 11.890 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,97% χαμηλότερα στις 4.029 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 ξεκίνησαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος αλλά βρέθηκαν για πολλή ώρα στο «κόκκινο», ενώ σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε προς στιγμήν και ο Nasdaq.

Τη Δευτέρα, ο S&P 500 έπεσε κάτω από το επίπεδο των 4.000 μονάδων, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021. Ο βρίσκεται 17% χαμηλότερα από το υψηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων.

Ο Dow σημειώνει απώλειες 1,99%, περίπου 12% χαμηλότερα από τα υψηλά των τελευταίων 52 εβδομάδων. Ο Nasdaq βούτηξε 4,29%, 27% κάτω από τα τελευταία υψηλά.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο πάτος στη βουτιά των μετοχών αναμένεται να βρεθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά θα περιμέναμε σαφέστερα σημάδια οποιασδήποτε έστω και προσωρινής σταθεροποίησης», δήλωσε αναλυτής της Citi.

Οι συνεχείς φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού τροφοδότησαν την πτώση της αγοράς τη Δευτέρα, με τις μετοχές της τεχνολογίας να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Οι μετοχές των Meta Platforms και Alphabet υποχώρησαν 3,7% και 2,8% αντίστοιχα, ενώ η μετοχή της Tesla βούτηξε περισσότερο από 9%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Peloton Interactive σημειώνει κατακόρυφη πτώση 27% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ζημία μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της AMC ενισχύεται περισσότερο από 6%, ενώ η Novavax υποχωρεί περίπου 23%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3,5% στα 99,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,9% χαμηλότερα στα 1.842 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,056 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 11 μονάδες στο 2,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v