Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τη Fed

Ανέκαμψε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το τεχνολογικό sell off της Τρίτης. "Άλμα" 9,2% για την Best Buy. Σήμα για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed. Στο 2,74% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τη Fed

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι βλέπουν κατάλληλες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

«Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά σφιχτή και ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλός» επισημαίνεται στα πρακτικά.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,6% ή 185 μονάδες στις 32.121, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,95% στις 3.979 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,51% στις 11.434 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των American Express (+3,6%) και Boeing (+2,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-1,6%) και Merck & Co (-0,9%).

Επιπλέον η μετοχή της Best Buy ενισχύθηκε 9,2%, παρά την υποβάθμιση της σύστασης από την Barclays μετά τα μικτά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη.

«Νομίζω ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές. Επιμένω ότι στις αγορές θα κυριαρχήσει η αστάθεια όλο τον χρόνο γιατί είναι πολλά όσα δεν γνωρίζουμε», σημείωσε η Stephanie Link, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο Hightower.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι παραγγελίες στα διαρκή αγαθά ενισχύθηκαν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, καταδεικνύοντας τη διαρκή και σταθερή ζήτηση για εξοπλισμό και εμπορεύματα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες για αγαθά που έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρία χρόνια σημείωσαν άνοδο 0,4%. Τον Μάρτιο είχαν κινηθεί 0,6% υψηλότερα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,5% στα 109,51 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1% στα 1.846 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,74% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,0686 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v