Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed. Στο 2,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση για τον χρυσό. Συγκρατημένη άνοδος για το αργό.

Μικρή άνοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα οδεύει σε αυξήσεις επιτοκίων 50 μονάδων βάσης στις συνεδριάσεις Ιουνίου και Ιουλίου.

O Dow Jones κινείται 0,35% υψηλότερα στις 32.042 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,4% στις 11.411 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,67% στις 3.967 μονάδες.

Την Τρίτη, ο Nasdaq έκλεισε με πτώση πάνω από 2%, με «βαρίδι» τη μετοχή της Snap, η οποία παρέσυρε χαμηλότερα και άλλες μετοχές κοινωνικών δικτύων και τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων το Facebook, το Twitter και την Alphabet. 

Ο S&P 500 βρίσκεται 17,3% χαμηλότερα από την αρχή του έτους, ενώ οι απώλειες του Nasdaq ανέρχονται σε 28%.

Ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα των μετοχών του S&P 500, ενισχύεται για δεύτερη διαδοχική ημέρα στις 30,08 μονάδες.

Τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι εκτίμησαν στη συνεδρίαση του Μαϊου ότι θα ήταν κατάλληλες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

«Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή, η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά σφιχτή και ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλός» επισημαίνεται σύμφωνα με το Reuters στα πρακτικά.

Τα ρίσκα για άνοδο του πληθωρισμού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα είναι αυξημένα, δεδομένων των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά σημείωσαν άνοδο 0,4%. Τον Μάρτιο είχαν κινηθεί 0,6% υψηλότερα. Η αξία των παραγγελιών δομικών κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,3%, μετά από άνοδο 1,1% ένα μήνα νωρίτερα.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,6% στις παραγγελίες για διαρκή αγαθά και 0,5% για τα δομικά κεφαλαιουχικά αγαθά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Best Buy υποχωρεί περισσότερο από 3%, αφού η Barclays υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής.

Ράλι 4,4% σημειώνει η μετοχή της Nordstrom. Η εταιρεία λιανικής αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη και τα έσοδα.

Άλμα 8,9% πραγματοποιεί η μετοχή της Wendy's.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,7% στα 110,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,7% στα 1.852 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανακάμπτει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,066 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο 2,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v