Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο άγριο sell off στη Wall Street με βαρίδι την τεχνολογία

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες. Ο Nasdaq βυθίζεται πάνω από 3%. Ελεύθερη πτώση 36% για τη Snap. Στο 2,76% βουτάει η απόδοση του 10ετούς. Πέφτει το δολάριο. Κέρδη για τον χρυσό. Οριακές απώλειες για το αργό.

Νέο άγριο sell off στη Wall Street με βαρίδι την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά το χθεσινό ράλι ανακούφισης, με τον τεχνολογικό τομέα να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις.

O Dow Jones υποχωρεί 10,6% στις 31.532 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 3,5% στις 11.114 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 2,1% στις 3.888 μονάδες.

Οι δείκτες έκαναν ράλι κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Δευτέρας, καθώς ο Dow εκτινάχθηκε 618 μονάδες ή σχεδόν 2%, μετά από μια εβδομάδα βαριών απωλειών. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,9% και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,6%. 

Η μετοχή της Snap βουτάει περισσότερο από 31% αφού η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένεται να χάσει τους στόχους κερδών και εσόδων το τρέχον τρίμηνο και προειδοποίησε για επιβράδυνση των προσλήψεων. Η μετοχή της Meta Platforms υποχωρεί 7%, ενώ η Pinterest καταγράφει απώλειες 14%.

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών που εξαρτώνται από τις διαφημιστικές δαπάνες ακολούθησαν τη Snap χαμηλότερα. Η Alphabet υποχωρεί 4%, η Amazon διολισθαίνει 2% και η Apple και το Netflix σημειώνουν πτώση πάνω από 1%.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Zoom Video σημειώνει άνοδο 6%, αφού η εταιρεία εξέδωσε ισχυρές προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο.

«Οι μετοχές δέχονται σκληρό χτύπημα σήμερα το πρωί και ο κύριος ένοχος είναι η προειδοποίηση της Snap από το απόγευμα της Δευτέρας», έγραψε σε σημείωμα η Vital Knowledge. «Κάποιοι είναι λίγο δύσπιστοι ότι μια σχετικά μικρή και διαχρονικά μη κερδοφόρα εφήμερη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να ρίξει ολόκληρο το σύστημα, αλλά δεδομένου του πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το σύστημα, η Snap έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτόν που της αναλογεί», τόνισε.

«Η τεχνολογία εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά, τόσο αριθμητικά (παραμένει η μεγαλύτερη στάθμιση) όσο και ψυχολογικά, και παρά την επιθετική ρευστοποίηση τους τελευταίους δύο μήνες, οι άνθρωποι εξακολουθούν να κατέχουν πολλά τεχνολογικά χαρτιά», πρόσθεσε.

«Περιμένουμε από όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες διαφημίσεων να έχουν κάποιο αντίκτυπο από μια σημαντική οπισθοχώρηση των καταναλωτών», έγραψαν οι αναλυτές της Morgan Stanley μετά την προειδοποίηση της Snap. «Η διαφήμιση είναι κυκλική».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,1% στα 110 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,69% στα 1.859 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,07 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς βουτάει 10 μονάδες βάσης, στο 2,76%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν βουτιά 16,6% τον Απρίλιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 591.000 από 709.000 τον Μάρτιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν πτώση 1,7%.

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή μιας νέας κατοικίας εκτινάχτηκε 16,6% στα 450.500 δολάρια από 436.000 τον προηγούμενο μήνα.

Ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global, που παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε στις 53,8 μονάδες αυτόν τον μήνα από 56,0 τον Απρίλιο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v