Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες καθώς Dow και S&P 500 γύρισαν σε αρνητικό έδαφος. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,35% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Απώλειες για τον χρυσό. Κέρδη για το αργό. Άλμα 12% για την Oracle.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά το sell-off που οδήγησε τον S&P 500 σε περιοχή «bear market» και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 30.562 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,46% στις 10.841 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,38% στις 3.763 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο S&P 500 κατέγραψε βουτιά 3,9% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021, κλείνοντας 21% χαμηλότερα από το ρεκόρ του Ιουλίου και εισερχόμενος σε bear market. Στην τελευταία bear market, ο S&P 500 βούτηξε 33,9% προτού ανακάμψει, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε ο S&P 500 Dow Jones Indices. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι μια bear market διαρκεί περισσότερο από 18 μήνες.

Ο Dow Jones βούτηξε 2,8%, υποχωρώντας περίπου 17% από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 4,7% και βρίσκεται 33% χαμηλότερα από το ρεκόρ του Νοεμβρίου.

Βαριές απώλειες πραγματοποίησε και το Βitcoin, υποχωρώντας ως και τις 21.000 δολάρια. 

Οι πιέσεις στις μετοχές εντείνονται καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι η Fed θα προχωρήσει σε μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων από ό,τι αναμενόταν αρχικά. To CNBC και η WSJ μετέδωσαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να εξετάσει μια αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, υψηλότερη από την αύξηση των 50 μονάδων που ανέμεναν πολλοί traders.

Oι traders βλέπουν πλέον πάνω από 90% πιθανότητα για αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη από τη Fed. H αλλαγή αυτή στις εκτιμήσεις οδήγησε σε άλμα την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πάνω από το 3,4%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,8% σε μηνιαία βάση και 10,8% σε ετήσια. Η μηνιαία άνοδος ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,5%, οριακά χαμηλότερα από την πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,6%. Σε ετήσια βάση, ο δομικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 6,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Oracle πραγματοποιεί άλμα 12% μετά την ανακοίνωση κερδών, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,3% στα 122 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,53% στα 1.822 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,044 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,35%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v