Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει πάνω από το 3%. Ανοδος 2% για το αργό στα 122 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη και για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες κερδών, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες των επενδυτών ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Ο Dow Jones βουτάει 0,6% στις 32.967 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 12.159 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,49% στις 4.140 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η Credit Suisse εξέδωσε προειδοποίηση για τα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενη την αυστηρότερη νομισματική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Target, η οποία εξέδωσε τη δική της προειδοποίηση την Τρίτη, υποβαθμίστηκε σε «neutral» από «buy» από την Bank of America.

Δείκτης της Ατλάντα Fed δείχνει ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,9% για το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ από 1,3% την περασμένη εβδομάδα. Η ζήτηση στεγαστικών δανείων έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζιτών Στεγαστικών Δανείων.

Καθώς η Fed συνεχίζει τη νομισματική σύσφιξη, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις μετοχές, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν στο CNBC.

«Οι αγορές αντιδρούσαν σε αυτές τις ειδήσεις πολύ καλύτερα από ό,τι θα έκαναν διαφορετικά, αλλά αν είχα όλα τα λεφτά μου στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή, θα έβγαζα μερικές μάρκες από το τραπέζι», τόνισε ο Ελ-Εριάν

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Παρασκευής για τον Μάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 122,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,24% υψηλότερα στα 1.856 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,075 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v