Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή των απωλειών τον δείκτη Nasdaq. Στο 3,20% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέα άνοδος για την τιμή του πετρελαίου. Υποχώρησε το δολάριο.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street με την αγορά να οδεύει στην χειρότερη επίδοση εξαμήνου για δεκαετίες.

O Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,19% ή 62 μονάδες στις 31.439, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,29% στις 3.900 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,87% στις 11.506 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+2,3%) και UnitedHealth (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-2,7%) και Nike (-2,5%).

«Οι ανησυχίες που οδήγησαν τον δείκτη S&P 500 σε επίπεδα «bear market» νωρίτερα τον Ιούνιο παραμένουν –όπως η απειλή ύφεσης, οι αυξήσεις των επιτοκίων και το πολιτικό ρίσκο», σημείωσε ο Christopher Swann της UBS. 

Στο μεταξύ, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στα αμερικανικά εργοστάσια ενισχύθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Μάιο, σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επενδύουν παρά την άνοδο των επιτοκίων και τις ανησυχίες για την οικονομία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά - τα οποία έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρία χρόνια - σημείωσαν άνοδο 0,7% τον Μάιο. Τον Απρίλιο είχαν ενισχυθεί 0,4%.

Επιπλέον, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν αναπάντεχη άνοδο 0,7% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών. Η άνοδος έβαλε τέλος σε ένα σερί έξι διαδοχικών μηνών πτωτικής ζήτησης. Σε σχέση με τον Μάιο του 2021 οι πωλήσεις υποχώρησαν 13,6%.

Παράλληλα, σε ανοδικό κανάλι παρέμειναν για δεύτερη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,20% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,13%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,8% στα 109,57 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.824 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0581 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v