Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες με τα στοιχεία για την απασχόληση στο επίκεντρο. Στο 3,05% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος για το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 31.310 μονάδες, o Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,29% στις 11.656 μονάδες, ενώ o S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 3.909 μονάδες.

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές τον Ιούνιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 372.000 από 384.000 τον Μάιο και 368.000 τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι θέσεις εργασίας θα υποχωρήσουν στις 268.000.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση στα 32,08 δολάρια. Τον Μάιο είχε καταγράψει μηνιαία άνοδο 0,4%. Σε ετήσια βάση, το μέσο ωρομίσθιο πραγματοποίησε άλμα 5,1%.

«Η συνολική εικόνα είναι μια αρκετά ισχυρή αύξηση των θέσεων εργασίας. Αυτό απλώς κάνει την υπόθεση για 75 μονάδες βάσης αυτό τον μήνα σχεδόν βέβαιη», δήλωσε ο Μάικλ Σουμάχερ, υπεύθυνος στρατηγικής της Wells Fargo για τα επιτόκια. 

Ο S&P 500 έκλεισε την Πέμπτη σε θετικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, το μεγαλύτερο σερί τη φετινή χρονιά. Ο δείκτης βρίσκεται τώρα περίπου 19% χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών στο οποίο σκαρφάλωσε τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης έχει ενισχυθεί περίπου 2% κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, που συντομεύτηκε λόγω της αργίας για την 4η Ιουλίου.

Ο Dow Jones και ο Nasdaq βρίσκονται 0,9% και 4,4% υψηλότερα αντίστοιχα, αυτή την εβδομάδα. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Levi Strauss ενισχύεται περισσότερο από 3%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Βουτιά 4% για τη μετοχή του Twitter.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,3% στα 104,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.738 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή πτώση έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,014 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται οριακά υψηλότερα, στ0 3,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v