Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζει ο Nasdaq ενώ ο Dow Jones υποχωρεί πάνω από 1%. Σε υψηλό 20 ετών έναντι του ευρώ το δολάριο, με ράλι 1,5%. Στο 2,81% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Boυτιά 9% για το αργό κάτω από τα $100. Οριακές απώλειες για τον χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινείται ο βιομηχανικός δείκτης την Τρίτη καθώς οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών Ουάσιγκτον-Πεκίνου για άρση δασμών. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 1,4% στις 30.651 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,62% υψηλότερα στις 11.129 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,8% στις 3.791 μονάδες.

«Η αγορά των ΗΠΑ αποτιμά αυτή τη στιγμή μια επιβράδυνση και αποτιμά επίσης το γεγονός ότι η Fed αναγκάζεται να αυξήσει τα επιτόκια εν μέσω επιβράδυνσης», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν στο «Squawk Box».

Οι αγορές ολοκλήρωσαν ένα από τα χειρότερα εξάμηνα των τελευταίων δεκαετιών την Πέμπτη και οι δείκτες σημείωσαν την τέταρτη εβδομάδα απωλειών τους τις τελευταίες πέντε, παρά τα μέτρια κέρδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν ότι η  αμερικανική οικονομία βρίσκεται εν μέσω μιας επιβράδυνσης που αποδεικνύεται χειρότερη από ό,τι αναμενόταν, λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και της πολιτικής μηδενικής ανοχής του Πεκίνου απέναντι στην πανδημία.

Μετά την πρόσφατη πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed μπορεί να γίνει λιγότερο επιθετική, αν ο πληθωρισμός κορυφωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά «οποιαδήποτε πτώση των επιτοκίων θα πρέπει να ερμηνεύεται περισσότερο ως ανησυχία για την ανάπτυξη παρά ως πιθανή ανακούφιση από τη Fed», τονίζουν σε σημείωμα οι αναλυτές με επικεφαλής τον Μάικλ Γουίλσον. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο 1,6%. Τον Απρίλιο είχαν ενισχυθεί 0,7%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κέρδη 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 9% στα 98 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% χαμηλότερα στα 1.795 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποιεί ράλι 1,5% έναντι του ευρώ σε υψηλό 20 ετών, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0258 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 8 μονάδες βάσης, στο 2,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v