Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Επιφυλακτικές κινήσεις στην αμερικανική αγορά καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. Στο 2,83% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύθηκε 2,1% το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Με αντίθετα πρόσημα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον Nasdaq να κλείνει σε αρνητικό έδαφος ενώ οι τιμές του αργού πετρελαίου ενισχύθηκαν και οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για αύξηση επιτοκίων από τη Fed. 

Ο Dow Jones κινήθηκε 0,28% υψηλότερα στις 31.990 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,44% στις 11.782 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,13% στις 3.966 μονάδες.

Την Παρασκευή οι δείκτες υποχώρησαν με «βαρίδι» τη Snap, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή βούτηξε πάνω από 30%μ ασκώντας πιέσεις στις μετοχές των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, όλοι οι δείκτες έκλεισαν υψηλότερα για την εβδομάδα, με τον Dow Jones να σημειώνει εβδομαδιαία κέρδη 2%, τον S&P 500 2,6% και τον Nasdaq 3,3%.

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Κυριακή ότι ενώ η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται, μια ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη. 

Στον αντίποδα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Κλίντον, Λάρι Σάμερς, προειδοποίησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μια ύφεση, λέγοντας ότι η Fed είναι σχεδόν αδύνατο να επιτύχει μια «ομαλή προσγείωση».

Oι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής και με το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα η Amazon, η Microsoft και η Apple, ενώ την Πέμπτη θα δημοσιευτεί η μέτρηση για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου των ΗΠΑ. 

«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι η μέτρηση του ΑΕΠ την Πέμπτη θα δείξει συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, που είναι το ανεπίσημο σήμα ύφεσης», δήλωσε αναλυτής της CFRA Research στο CNBC. «Ενώ η Fed πιθανότατα θα ανακοινώσει αύξηση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης την Τετάρτη, θα υιοθετήσει έναν πιο ήπιο τόνο όσον αφορά τις μελλοντικές αυξήσεις. Βλέπουμε αυτό το ράλι να συνεχίζεται βραχυπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 2,1% στα 96,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,6% στα 1.715 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,022 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο στο 2,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v