Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στην Ταϊβάν

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες καθώς Nasdaq και S&P 500 γυρίζουν σε θετικό έδαφος. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για τον χρυσό. Υψηλότερα κινείται και το αργό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στην Ταϊβάν

Υψηλότερα κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,15% στις 32.750 μονάδες με «βαρίδι» τη βουτιά της Caterpillar κατά 3%. O S&P 500 ενισχύεται 0,45% στις 4.137 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,05% στις 12.489 μονάδες.

«Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός δεν θα μείνει ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια και η Κίνα θα λάβει αποφασιστικές απαντήσεις και ισχυρά αντίμετρα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε την περασμένη εβδομάδα στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι «θα διαφυλάξει αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας» και ότι «όποιος παίζει με τη φωτιά θα καεί».

Ο δείκτης «φόβου» VIX της CBOE ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στις μετοχές του S&P 500 ενισχύθηκε στις 24,23 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο εντός της εβδομάδας. 

Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών καταγράφουν απώλειες λόγω της μεγάλης έκθεσης στην Κίνα. Ειδικότερα, οι μετοχές των AMD, Qualcomm, Intel, Micron Technology και Nvidia σημειώνουν πτώση πάνω από 1%. 

«Οι μετοχές ημιαγωγών είναι πραγματικά εκτεθειμένες στην Ασία. Κάποιες έχουν το 70% των πωλήσεών τους σε αυτή την περιοχή, οπότε είναι σημαντικό για αυτούς» τόνισε αναλυτής στο Reuters. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 600.000 στα 10,7 εκατ. από 11,3 τον Μάιο. Εν τω μεταξύ, μικρή πτώση σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που παραιτήθηκαν

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 94,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,7% στα 1.801 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,022 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v