Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street παρά την «τεχνική ύφεση»

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση. Βουτιά 7% για τη Meta. Ράλι 1,7% για τον χρυσό. Στο 2,68% βυθίζεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street παρά την «τεχνική ύφεση»

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα επιβραδύνει τις αυξήσεις επιτοκίων μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε 0,9% το δεύτερο τρίμηνο. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 32.557 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,89% υψηλότερα στις 12.139 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,18% στις 4.070 μονάδες. 

Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Ειδικότερα, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,9% το δεύτερο τρίμηνο, μετά από πτώση 1,6% το πρώτο τρίμηνο.

Η προσωπική κατανάλωση, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα αυξηθεί κατά 1,2%.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 5.000 στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση.

Aπό το μέτωπο των αποτελεσμάτων, τα έσοδα της Meta, της μητρικής του Facebook, υποχώρησαν στα 28,8 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 28,9 δισ. Οι προβλέψεις της εταιρείας για την τρέχουσα περίοδο επίσης κινούνται χαμηλότερα. 

H μετοχή της Meta υποχωρεί 7,1% στα 157 δολάρια. 

Πτώση 3,5% καταγράφει η μετοχή της Qualcomm στα 147 δολάρια, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η πτώση της ζήτησης για κινητά τηλέφωνα μπορεί να πλήξει τα έσοδα της μονάδας παραγωγής ημιαγωγών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,52% στα 98,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί ράλι 1,7% στα 1.749 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, αλλά βουτάει 1,5% έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,014 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχωρεί 11 μονάδες βάσης στο 2,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v