Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street μετά τη Fed

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με τον Nasdaq να ενισχύεται 3,9% πάνω από τις 12.000 μονάδες. Αλμα 5% για Google και Microsoft. Βουτιά δολαρίου. Στο 2,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη 1% για το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Ράλι στη Wall Street μετά τη Fed

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη με ώθηση από το ράλι των Google και Microsoft και μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,47% στις 32.229 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άλμα 3,9% στις 12.014 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 2,5% στις 4.021 μονάδες. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε όπως αναμενόταν τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη στο 2,25% με 2,5%, ενώ διαμήνυσε ότι θα ακολουθήσουν διαδοχικές αυξήσεις.Η Fed είχε αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες και στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Η μείωση του ισολογισμού θα επιταχυνθεί τον Σεπτέμβριο όπως είχε προγραμματιστεί, στα 95 δισ. δολάρια τον μήνα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Google ανακοίνωσε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο, αλλά κατέγραψε άλμα στα έσοδα από την υπηρεσία αναζήτησης. 

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης κέρδη και έσοδα τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά εμφάνισε άνοδο 40% στα έσοδα από το Azure και από τις υπηρεσίες cloud.

Η μετοχή της Google ενισχύεται 5,2% και της Μιcrosoft 5,1%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, αναπάντεχη άνοδο κατέγραψαν τον Ιούνιο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά, με ώθηση από το άλμα στις παραγγελίες μαχητικών αεροσκαφών. 

Οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 8,6% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών.Η μέτρηση είναι πολύ χειρότερη από την πτώση 1% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 οι πωλήσεις υποχώρησαν 20%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,6% στα 96,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,12% στα 1.715 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο βουτάει 0,8% έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,095 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 4 μονάδες βάσης στο 2,76%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v