Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street μετά τον «καυτό» Ιούλιο

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες με το βλέμμα στην επίσκεψη Πελόζι στην Ασία και τα στοιχεία για την οικονομία. Βουτιά 4% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται ο χρυσός.

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street μετά τον «καυτό» Ιούλιο

Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα μετά τον καλύτερο μήνα από το 2020, εν μέσω πιέσεων από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων και τα δημοσιεύματα ότι η Πελόζι ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Ταϊβάν.

O Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 32.791 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,24% υψηλότερα στις 12.420 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 4.123 μονάδες.

Το Σαββατοκύριακο αξιωματούχοι της Fed τόνισαν ότι απαιτούνται υψηλότερα επιτόκια για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, αναμένεται να επισκεφτεί την Ταϊβάν κατά την περιοδεία της στην Ασία, σύμφωνα με ανώτατο ταϊβανό κυβερνητικό αξιωματούχο και έναν αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN.

Η επίσκεψη στην Ταϊβάν δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δημοσιευμένο πρόγραμμα της Πελόζι.

Ο Ταϊβανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Πελόζι αναμένεται να διανυκτερεύσει στην Ταϊβάν. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα προσγειωθεί στην Ταϊπέι.

O εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι μια επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν θα «συνιστά σοβαρή παρέμβαση στις εγχώριες υποθέσεις της Κίνας» και προειδοποίησε ότι θα οδηγήσει «σε πολύ σοβαρές εξελίξεις και συνέπειες».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας αύξησαν τις ανησυχίες ότι μια παγκόσμια επιβράδυνση μπορεί να περιορίσει τη ζήτηση. Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βουτάει 4,8% στα 93,8 δολάρια το βαρέλι. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε λιγότερο από ότι αναμενόταν τον Ιούλιο.Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του ινστιτούτου ISM διολίσθησε τη Δευτέρα στις 52,8 μονάδες από 53 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 52 μονάδες.

Ο δείκτης που παρακαλουθεί τις τιμές που πληρώνουν τα εργοστάσια για εισροές βούτηξε στις 60 μονάδες από 78,5 τον Ιούνιο, σε μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει πιάσει «ταβάνι».

Ο χρυσός ενισχύεται 0,2% στα 1.785 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,024 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,64%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v