Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη διήμερη πτώση

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με τον Nasdaq να πραγματοποιεί ράλι πάνω από 2%. Στο 2,78% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Απώλειες για τον χρυσό. Ήπια κέρδη για το αργό. Άλμα 9,5% για τη μετοχή της Moderna.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη διήμερη πτώση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά από δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed και παράλληλα παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ταϊβάν.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,1% στις 32.752 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,13% υψηλότερα στις 12.612 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,3% στις 4.144 μονάδες.

Οι δείκτες διεύρυναν τα κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιτάχυνση της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών και ισχυρή άνοδο των βιομηχανικών παραγγελιών. 

Την Τρίτη οι δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος εν μέσω ανησυχιών ότι η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, θα μπορούσε να τείνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Η Κίνα είχε περάσει εβδομάδες προειδοποιώντας την να μην κάνει το ταξίδι.

Οι μετοχές υποχώρησαν περαιτέρω αφού τρεις πρόεδροι της Fed άφησαν να εννοηθεί ότι θα ήταν απαραίτητες νέες αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού.

Οι επενδυτές έχουν επίσης το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου. Την Τετάρτη ανακοίνωσαν αποτελέσματα οι Under Armour, CVS και Regeneron.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες ενισχύθηκαν 2% τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,2%.

Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,4%.

Eν τω μεταξύ, ο δείκτης PMI του ινστιτούτου ISM για τον τομέα των υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 56,7 μονάδες τον Ιούλιο από 55,3 μονάδες τον Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,17% υψηλότερα στα 94,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.785 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,017 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,78%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Moderna πραγματοποιεί άλμα 9,5% στα 175 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v