Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό. Στο 2,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό. Οριακά κέρδη για τον χρυσό.

Ανοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με τους S&P 500 και Nasdaq να οδεύουν στην τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο πληθωρισμός έχει πιάσει «ταβάνι».

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 33.610 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 12.946 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,02% στις 4.250 μονάδες. 

Ο S&P 500 κινείται 1,5% υψηλότερα για την εβδομάδα. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών του S&P 500 από τον Νοέμβριο του 2021.

Ο Dow έχει καταγράψει κέρδη 1,6% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί 1%.

«Με βάση το τι μας έδειξε ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυτή την εβδομάδα και τι μας έδειξαν ο δείκτης τιμών καταναλωτή και ο δείκτης τιμών παραγωγού  αυτή την εβδομάδα, αυτό μπορεί συνολικά να λειτουργήσει πολύ καλά για τα κέρδη. Τα θεμελιώδη στοιχεία βελτιώνονται πράγματι, παρόλο που υπάρχουν πολλές προκλήσεις στο τοπίο» δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ σημείωσαν την πρώτη πτώση των τελευταίων επτά μηνών τον Ιούλιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε 1,4% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 0,3% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 1%.Αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης βούτηξε 8,8% μετά από άλμα 10,7% τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε στις 55,1 μονάδες από 51,5 τον Ιούλιο.Αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειώσει άνοδο στις 52,5 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,9% στα 92,4 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,2% στα 1.811 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,027 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 2,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v