Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να τερματίζει πτωτικό σερί επτά συνεδριάσεων. Κέρδη 436 μονάδων για Dow Jones. Στο 3,26% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 5,7% για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street και μετά τη δημοσίευση της Beige book από τη Fed όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

«Οι προοπτικές για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη παρέμειναν γενικά αδύναμες, με τις επιχειρήσεις να αναφέρουν ότι αναμένουν περαιτέρω μείωση της ζήτησης τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες» σημειώνεται στην έκθεση η οποία καταγράφει την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Τα επίπεδα τιμών «παρέμειναν πολύ αυξημένα», αλλά εννέα περιφέρειες ανέφεραν κάποιο βαθμό συγκράτησης στον πληθωρισμό κατά την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η έρευνα για τη σύνταξη της έκθεσης τον Αύγουστο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,4% ή 436 μονάδες στις 31.581, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,84% στις 3.978 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,14% στις 11.791 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των 3M Co (+3,6%) και Nike (+3%) ενώ πτώση σημείωσε μόνο ο τίτλος της Chevron (-1,3%).

Στο μεταξύ, τη νέα σειρά iPhone παρουσίασε η Apple στην εκδήλωση «Far Out» στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, μαζί με τα νέα Apple Watch Series 8. Η σειρά των νέων έξυπνων κινητών του τεχνολογικού κολοσσού περιλαμβάνει τρία μοντέλα: τα iPhone 14, iPhone 14 Plus και iPhone 14 Pro.

Η τιμή του απλού μοντέλου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τις 9 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινάει από τα 799 δολάρια.

Πίσω στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, χαμηλότερα κινήθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Ιούλιο καθώς οι εξαγωγές σκαρφάλωσαν σε επίπεδο- ρεκόρ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε 12,6% στα 70,6 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ενισχύθηκαν 0,2% στα 259,3 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές διολίσθησαν 2,9% στα 329,9 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, χαμηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε πτώση εννέα μονάδων βάσης στο 3,26% και το 2ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,46%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI «βούλιαξε» 5,7% στα 81,94 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,9% στα 1.727 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,8% έναντι του ευρώ, στο 0,9987 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v