Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες που οδεύουν σε εβδομαδιαία άνοδο. Κέρδη 2,6% για το αργό. Στο 3,25% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή άνοδος για τον χρυσό.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά από μια ασταθή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ για τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,1% στις 32.146 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,98% στις 12.098 μονάδες, ενώ o S&P 500 ενισχύεται 1,47% στις 4.065 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,61% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, μετά από εναλλαγή μεταξύ κερδών και ζημιών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,66% και ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,6%.

Και οι τρεις δείκτες ετοιμάζονται να βάλουν τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών εβδομάδων. Μέχρι την Πέμπτη, ο Dow σημειώνει άνοδο 1,45%. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,09% και ο Nasdaq Composite είναι 1,99% υψηλότερος.

Οι μετοχές εμφανίζουν μεταβλητότητα τελευταία, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες αυτόν τον μήνα κερδίζουν έδαφος στη Wall Street, αφού ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ξανά ότι είναι «σθεναρά προσηλωμένος» στη μείωση του πληθωρισμού.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι υποτιμούν κατάφωρα αυτό που θα πρέπει να κάνει η Fed για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Richard Bernstein Advisors, Ρίτσαρντ Μπερνστάιν, στο CNBC. «Είναι απίστευτα ειρωνικό το γεγονός ότι οι επενδυτές σκέφτονται ακόμη ότι βλέπουμε μια αλλαγή πορείας από τη Fed, όταν το πραγματικό επιτόκιο των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed παραμένει περίπου τόσο αρνητικό όσο ήταν ιστορικά. Επομένως, η Fed δεν καταπολεμά ακόμη πραγματικά τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,6% στα 85,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3% στα 1.725 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,005 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση 6 μονάδων βάσης, στο 3,25%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Salesforce σημειώνει άνοδο 3,3%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v