Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό. Στο 3,28% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος πάνω από 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Νέα άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Oι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν κέρδη τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,6% στις 32.343 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 12.203 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,76% στις 4.098 μονάδες.

Την Παρασκευή, οι τρεις δείκτες έβαλαν τέλος σε ένα σερί τριών πτωτικών συνεδριάσεων. 

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που θα δημοσιευτούν την Τρίτη, τα οποία αναμένεται να δείξουν νέα χαλάρωση στις πληθωριστικές πιέσεις. 

Αν τα στοιχεία δείξουν μεγάλη πτώση του πληθωρισμού, τότε μπορεί να επανέλθουν τα σενάρια για αύξηση επιτοκίων 50 μονάδων βάσης από τη Fed. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. 

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα έχει και η προέλαση των Ουκρανών στο Χάρκοβο. «Με την Ουκρανία να έχει φέρει τη Ρωσία σε θέση άμυνας και να ανακαταλαμβάνει μεγάλο μέρος της επικράτειας που είχε χάσει, αυτό είναι ενθαρρυντικό για τους διεθνείς επενδυτές καθώς σημαίνει ότι κάποια κατάπαυση του πυρός μπορεί να προκύψει πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», τόνισε στο Reuters ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στη CFRA στη Νέα Υόρκη. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,8% στα 88,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα στα 1.739 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,017 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει 1 μονάδα βάσης, στο 3,27%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v