Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το sell off της Τρίτης. Στο 3,41% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε χαμηλό δύο μηνών ο χρυσός. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά η Wall Street μετα τον αιφνιδιασμό των επενδυτών από τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,10% ή 29 μονάδες στις 31.134, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,34% στις 3.946 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,74% στις 11.719 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Johnson & Johnson (+2%) και Chevron (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Honeywell (-3,4%) και 3M Co (-3,1%).

«Το sell off της Τρίτης μας υπενθύμισε ότι για να διατηρηθεί το ράλι στη Wall Street θα πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρα σημάδια ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε καθοδική τροχιά», σημείωσε ο Mark Haefele, της UBS Global Wealth Management.

Στο μεταξύ, πτώση σημείωσαν τον Αύγουστο οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,1% σε μηνιαία βάση μετά από απώλειες 0,5% τον Ιούλιο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται διαδοχική μηνιαία πτώση στις τιμές παραγωγού. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 8,7%, λιγότερο από το 8,8% που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον ΙούλΙο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 9,8%.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,41% ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,78%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,3% στα 88,48 δολ. και η τιμή του χρυσού έπιασε χαμηλό δύο μηνών καθώς υποχώρησε 0,5% στα 1.709 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 0,9976 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v