Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Στο κόκκινο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να πρωταγωνιστεί στις απώλειες. Στο 3,45% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 3,8% για το πετρέλαιο. Κάτω από τα 1,700 δολ. ο χρυσός.

Βαρίδι η τεχνολογία στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για τον κίνδυνο ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,56% ή 173 μονάδες στις 30.962, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,13% στις 3.901 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,43% στις 11.552 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,6%) και JP Morgan (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Salesforce (-3,4%) και Microsoft (-2,7%).

«Η νομισματική πολιτική λειτουργεί με καθυστέρηση 6 έως 12 μήνες. Πιστεύουμε ότι οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν γίνει αρκετά πιο σφιχτές στην αμερικανική οικονομία, ώστε να προκαλέσουν μια ρηχή ύφεση στο τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της Wolfe Research.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και μια σειρά από μακροοικονομικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο κατέγραψαν άνοδο 0,3% έναντι πτώσης 0,1% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τον προηγούμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις είχαν υποχωρήσει κατά 0,4%.

Στον αντίποδα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,2% τον Αύγουστο ενώ η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Αναλυτές της Wall Street ανάμεναν ότι η παραγωγή στα εργοστάσια των ΗΠΑ θα παραμείνει αμετάβλητη.

Επιπλέον, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κινήθηκαν χαμηλότερα για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πολύ μεγαλύτερη πτώση από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 5.000 στις 213.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδα βάσης στο 3,45% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,85%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «βουτιά» 3,8% στα 85,10 δολ. και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,9% στα 1.677 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 0,9998 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v