Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η FedEx προβλημάτισε τη Wall Street

Νέα πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τη μετοχή της FedEx να «βουλιάζει» 21,3%. Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο. Ανέκαμψε ο χρυσός. Στο 3,44% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Η FedEx προβλημάτισε τη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street μετά την προειδοποίηση της FedEx για τα κέρδη τριμήνου, τα ανοδικά επιτόκια και τον πληθωρισμό που τρέχει περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, ο παγκόσμιος κολοσσός στον κλάδο των μεταφορών,  ανακοίνωσε ότι αναμένει περαιτέρω επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών με τα έσοδα να διαμορφώνονται στα 23,5 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,65 δολ. Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 24,9 δισ. και κέρδη στα 5,39 δολάρια. Όπως ήταν αναμενόμενο η μετοχή της FedEx βούλιαξε 21,3%.

Από πλευράς δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,45% ή 140 μονάδες στις 30.821, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,72% στις 3.873 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,90% στις 11.448 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+1,4%) και Amgen (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-4,2%) και American Express (-2,6%).

«Ίσως στη Fed να πρέπει να λάβουν μια δύσκολη απόφαση», προέβλεψε η Anastasia Amoroso της Capital. «Πριν έλεγαν ότι θα προσπαθήσουν να προσγειώσουν ομαλά την οικονομία για να ρίξουν τον πληθωρισμό. Τώρα όμως θα πρέπει να επιλέξουν, είτε την ομαλή προσγείωση, είτε την πτώση του πληθωρισμού. Με άλλα λόγια θα πρέπει να συγκρατηθεί περισσότερο η ανάπτυξη για να πέσει ο πληθωρισμός», σχολίασε.

Στο μεταξύ, υψηλότερα κινήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό υποχώρησαν. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε στις 59,5 μονάδες από 58,2 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 60 μονάδες.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,44% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,85%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε οριακή άνοδο στα 85,11 δολ. και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.683 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0009 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v