Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες διακυμάνσεις στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Σε πτώση γύρισε για άλλη μια φορά η Wall Street μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. Στο επίκεντρο η ομιλία Πάουελ. Στο 3,60% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Έντονες διακυμάνσεις στη Wall Street μετά τον Πάουελ

Απώλειες στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ομιλία του Τζερόμ Πάουελ μετά την ανακοίνωση της Fed για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης , επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα επιτόκια βρίσκονται πλέον στο εύρος του 3% με 3,25%.

Με βάση τις προβλέψεις των αξιωματούχων της Fed τα επιτόκια αναμένεται να φτάσουν στο 4,4% στο τέλος της φετινής χρονιάς και να πιάσουν «ταβάνι» στο 4,6% το 2023.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,78% στις 30.485 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,64% χαμηλότερα στις 11.351 μονάδες, και ο S&P 500 χάνει 0,74% στις 3.830 μονάδες.

O Μοχάμεντ Ελ-Εριάν προειδοποίησε τους επενδυτές ότι πρέπει να προετοιμαστούν για ταχύτερες και μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων, ενώ τόνισε ότι η τελευταία κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία συσκοτίζει ακόμα περισσότερο το outlook της αγοράς.

«Η πιθανή αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης και οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις που την ακολουθούν, θα είναι μέρος του νέου παραδείγματος νομισματικής πολιτικής στον ανεπτυγμένο κόσμο -μεγαλύτερες και ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», έγραψε στο Twitter την Τετάρτη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 0,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,8 εκατομμυρίων μονάδων τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR).

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2020.

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή πώλησης τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στα 389.00 δολάρια, μια αύξηση 7,7% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,9% στα 83,68 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει οριακή πτώση 0,1% στα 1.670 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,99 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 3,60%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v