Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, με τη συνεδρίαση της Fed στο επίκεντρο. Στο 3,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί το αργό. Οριακές απώλειες για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Πτώση στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την αυριανή ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,36% στις 30.600 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,15% χαμηλότερα στις 11.403 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,37% στις 3.848 μονάδες. 

Και οι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση υψηλότερα, με ώθηση από τις μετοχές του βιομηχανικού τομέα και κάποιων τεχνολογικών εταιρειών, αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν μικρός, καταδεικνύοντας επιφυλακτικότητα ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας που ξεκινά σήμερα. 

«Οι traders είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της Fed και η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων προκαλεί ανησυχία στις αγορές. Αναμένουμε μια αύξηση επιτοκίων 75 μονάδων βάσης από τη Fed και η αγορά το έχει ήδη προεξοφλήσει αυτό, οπότε είναι πιθανό να δούμε εναλλαγές προσήμων στη σημερινή συνεδρίαση», τόνισε ο Πίτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου εκτινάσσεται 8 μονάδες βάσης στο 3,58%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,85% στα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.674 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,996 δολ./ευρώ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι ενάρξεις κατοικιών ενισχύθηκαν 12,2% στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,575 εκατ. τον περασμένο μήνα από 1,404 εκατ. τον Ιούλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν το 1,445 εκατ.

Εν τω μεταξύ, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών βούτηξαν 10% σε μηνιαία βάση, στο 1,517 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v