Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Νευρικότητα στην αμερικανική αγορά ενόψει της συνεδρίασης της Fed. Σε υψηλό 11 ετών η απόδοση του 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Βουτιά 1% για το αργό. Υποχωρεί και ο χρυσός. Σε χαμηλό 3 μηνών το Βitcoin.

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Mε μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, σε μια συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

O Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 30.873 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 11.441 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,05% στις 3.872 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα στο «κόκκινο», μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές σε ετήσια βάση και την προειδοποίηση της FedEx για τη «σοβαρή επιδείνωση» της παγκόσμιας οικονομίας.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε πάνω από το 3,5% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών. Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης, συνεχίζοντας την επιθετική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Το ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων ασκεί πιέσεις στα κρυπτονομίσματα, με το Βitcoin να διολισθαίνει σε χαμηλό τριών μηνών κάτω από το επίπεδο των 1.900 δολαρίων και το Εther να βουτάει 6% και να προσπαθεί να κρατήσει τα 1.300 δολάρια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών κινήθηκε πτωτικά και τον Σεπτέμβριο, για ένατο διαδοχικό μήνα, καθώς η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων σε υψηλό 14 ετών και η αύξηση του κόστους κατασκευής περιορίζει τις δυνατότητες αγορές νέας κατοικίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB βούτηξε στις 46 μονάδες. Εξαιρουμένης της κατάρρευσης που καταγράφηκε την άνοιξη του 2020 εν μέσω πανδημίας, το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2014. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 0,5% στα 84,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,67% στα 1.672 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 0,99 δολ./ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της FedEx ενισχύεται 1,5% μετά την ελεύθερη πτώση κατά 21% την Παρασκευή.

Boυτιά 9,5% για τη μετοχή της Moderna, στον απόηχο της δήλωσης Μπάιντεν ότι η πανδημία τελείωσε στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v