Επιμένει καθοδικά η τεχνολογία στη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον Nasdaq ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Dow Jones. Στο 3,90% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέα πτώση για το πετρέλαιο. Υποχώρησε στο δολάριο έναντι του ευρώ.

Επιμένει καθοδικά η τεχνολογία στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της μέτρησης του αμερικανικού πληθωρισμού την Πέμπτη.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,12% ή 35 μονάδες στις 29.238, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,66% στις 3.588 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,10% στις 10.426 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Amgen (+5,8%) και Walmart (+2,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των JP Morgan (-2,6%) και Saleforce (-2,2%).

«Πιστεύουμε ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μία ή δύο ακόμα φορές μέχρι το 4% και μετά θα κάνει μια παύση προκειμένου να αξιολογήσει την ‘ζημιά’ που έχει προκαλέσει στην οικονομία», σημείωσε ο David Bahnen της Bahnsen Group.

«Υπάρχει η εντύπωση ότι η Fed θα σφίξει το ζωνάρι και θα ρίξει τον πληθωρισμό χωρίς να υπάρχει αντίχτυπος στην οικονομία», σημείωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της Solus Alternative Asset Management. «Όλα αυτά όμως είναι ελπίδες και όνειρα. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα …όπως μας δείχνει η ιστορία είναι ότι η Fed θα προχωρήσει σε σύσφιξή της νομισματικής πολιτικής σε υπερβολικό βαθμό προκαλώντας καθήλωση της οικονομικής δραστηριότητας και πτώση της αγοράς».

Επιπλέον, χθες, ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία είναι πιθανό να πέσει σε ύφεση τους επόμενους ‘έξι με εννέα μήνες’ και ότι ο δείκτης S&P 500 θα μπορούσε να υποχωρήσει επιπλέον 20% αν υπάρξει ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας από τη Fed.

Στο μεταξύ, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε άνοδο κατά μία μονάδα βάσης στο 3,90% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,29%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 2% στα 89,35 δολ. ενώ η τιμή χρυσού ενισχύθηκε 0,6% στα 1.686 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 0,9711 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v