Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή των ενδιάμεσων εκλογών

Δεύτερη σερί άνοδος στις ΗΠΑ με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 400 μονάδες. Στο 4,21% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή των ενδιάμεσων εκλογών

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ενδιάμεσες εκλογές και στα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Οι ενδιάμεσες εκλογές την Τρίτη θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο και θα επηρεάσουν την κατεύθυνση των μελλοντικών δαπανών. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν επί του παρόντος τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές ανησυχούν μήπως ο δείκτης τιμών κινηθεί υψηλότερα, οδηγώντας την Fed σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων, εντείνοντας τον κίνδυνο καθίζησης της οικονομικής δραστηριότητας και την εμφάνιση ύφεσης στις ΗΠΑ.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,3% ή 425 μονάδες στις 32.829, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,97% στις 3.807 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,85% στις 10.564 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+4,5%) και Boeing (+3,5%) ενώ πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Nike (-2,3%) και Verizon (-0,1%).

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,21% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,73%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,9% στα 91,79 δολ. και η τιμή χρυσού ανέκαμψε για δεύτερη μέρα από το χαμηλό 2,5 ετών καθώς κινήθηκε υψηλότερα 0,2% στα 1.680 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,7% έναντι του ευρώ, στο 1,0031 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v