Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με την Κίνα στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες με τον Nasdaq να διαγράφει τις αρχικές ήπιες απώλειες. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για το αργό πετρέλαιο και τον χρυσό. Στο 3,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 9% για την Best Buy.

Ανοδος στη Wall με την Κίνα στο επίκεντρο

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον S&P 500 να βρίσκει στήριξη στο ράλι της Walgreens και της Best Buy και ενώ παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών για την εξάπλωση της πανδημίας στην Κίνα. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 33.857 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 11.052 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,22% στις 3.958 μονάδες. 

Η μετοχή της Best Buy πραγματοποιεί άλμα 9% καθώς προέβλεψε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση στις ετήσιες πωλήσεις, ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών. 

Κέρδη 3% καταγράφει η μετοχή της Walgreens μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής από την Cowen & Co.

Οι αγορές παραμένουν, ωστόσο, επιφυλακτικές, καθώς το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του νέου κύματος κορωνοϊού, με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Κίνα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,5% στα 81,1 δολάρια, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.745 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,026 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 2 μονάδες βάσης στο 3,77%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v