Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με Κίνα και Fed στο επίκεντρο

Ηπιες μεταβολές στην αμερικανική αγορά την Black Friday, με τους δείκτες να οδεύουν σε εβδομαδιαία κέρδη. Στο 3,73% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Απώλειες 2% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με Κίνα και Fed στο επίκεντρο

Mε μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη Fed αλλά και στην Κίνα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 34.246 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,56% χαμηλότερα στις 11.220 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,16% στις 4.020 μονάδες.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, λόγω της ημιαργίας της Black Friday.

Οι ανησυχίες για τα συνεχιζόμενα lockdown στην Κίνα επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα. Η χώρα εντείνει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό αφού ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτιναχτεί τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Κίνα ανέφερε τους πρώτους θανάτους από την Covid-19 από τον Μάιο.

Η Wall Street ετοιμάζεται να κλείσει με κέρδη την εβδομάδα, αφού τα πρακτικά συνεδρίασης της Fed ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής μπορεί να επιβραδυνθεί.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Fed τον Νοέμβριο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα βλέπει πρόοδο στον αγώνα της ενάντια στον υψηλό πληθωρισμό και προσπαθεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

Οι μετοχές έκλεισαν με κέρδη την Τετάρτη, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανόδου σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα και χαμηλούς όγκους. Χθες Πέμπτη η αγορά ήταν κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,4% στα 78,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει κέρδη 0,1% στα 1.747 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,036 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,73%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v