Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τις Ευχαριστίες

Ανοδικά κινήθηκε ο Dow Jones ενώ υποχώρησαν οι S&P 500 και Nasdaq. Στο 3,69% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τις Ευχαριστίες

Μικτά πρόσημα στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο Dow Jones έπιασε υψηλό επτά μηνών καθώς ενισχύθηκε 0,45% ή 152 μονάδες στις 34.347, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,03% στις 4.026 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,52% στις 11.226 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+2%) και Home Depot (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (-2%) και Intel (-1,1%).

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση, η πρώτη μετά τις Ευχαριστίες, ολοκληρώθηκε νωρίτερα με τους αναλυτές να αναμένουν τις πρώτες μετρήσεις από τις πωλήσεις των μεγάλων εκπτώσεων στις ΗΠΑ, της Black Friday.

Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί στους επενδυτές το ενδεχόμενο ενός lock down στην Κίνα, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, καθώς τα κρούσματα έπιασαν νέο υψηλό.

Στον αντίποδα, παραμένει θετικός ο αντίχτυπος από την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed μετά το «σήμα» των αξιωματούχων για πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά για άλλη μια μέρα ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,69% και το 2ετές σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 4,47%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,8% στα 76,52 δολ. ενώ η τιμή χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 1.755 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0403 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v