Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι Dow Jones και S&P 500 ενώ οριακή πτώση σημειώνει ο Nasdaq. Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο, που αγγίζει τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Μικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δομικό πληθωρισμό που επιβραδύνθηκε μεν, ωστόσο δεν ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις για ακόμη μεγαλύτερη επιβράδυνση. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,37% στις 33.152 μονάδες, με τον S&P να καταγράφει κέρδη 0,33% στις 3.835 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να υποχωρεί μόλις 0,11% στις 10.463 μονάδες. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μικρή μηνιαία αύξηση κατά 0,1% σημείωσαν οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο, σε ευθυγράμμιση σε γενικές γραμμές με το 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή.

Ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε επίσης κατά 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 5,5% σε ετήσια βάση. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 4,7% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση στο 4,6% από 5% τον Οκτώβριο. 

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα κινήθηκε ανοδικά κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το πετρέλαιο, με άνοδο 3% στα 79,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.801 δολάρια η ουγκιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v