Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall, με Fed και ανεργία στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα αναπάντεχα νέα για τη σφιχτή αγορά εργασίας και το σταθερό μήνυμα της Fed ότι δεν θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια. Σε αναδίπλωση οι αγορές.

Μικρή πτώση στη Wall, με Fed και ανεργία στο επίκεντρο

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street και παράλληλα αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων, μετά την ανακοίνωση αναπάντεχων δεδομένων που δείχνουν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,06%, στις 32.916 μονάδες, ο S&P 500 κατηφορίζει 1% και ο Nasdaq 1,11%, στον απόηχο της είδησης ότι αμερικανικές εταιρείες πρόσθεσαν περισσότερες θέσεις εργασίας σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου. Επιπρόσθετα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας για την τελευταία εβδομάδα του 2022 ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις.

Τα ομόλογα διολισθαίνουν περαιτέρω, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει κατά 4 μονάδες βάσης, το δολάριο ανακάμπτει 0,77% έναντι του ευρώ και 1,21% έναντι της στερλίνας, ενώ ο χρυσός φρενάρει από το ράλι των τελευταίων ημερών, που τον εκτόξευσε σε υψηλό επταμήνου χθες, υποχωρώντας -1,1%. 

Επίσης, το αργό πετρέλαιο ανακτά μέρος των απωλειών και «τσιμπάει» 1,06% μετά την ελεύθερη πτώση 9,5% τις τελευταίες δύο ημέρες. με το επενδυτικό μικροσκόπιο επικεντρωμένο στις προοπτικές της κινεζικής ζήτησης και τον αντίκτυπο του ψύχους στις ΗΠΑ στα αποθέματα.

Οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση με τα στοιχεία μισθοδοσίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, ώστε να λάβουν περαιτέρω ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς εργασίας και τις επιπτώσεις της στη νομισματική πολιτική. Τα πρακτικά της Fed, που δημοσιεύτηκαν χθες, έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι δεν υπαναχωρούν από τη βούλησή τους να διατηρήσουν υψηλά τα επιτόκια για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η μεγάλη έκπληξη για τις θέσεις εργασίας έρχεται παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να κατεβάσει ταχύτητα η αγορά εργασίας, καθώς ο πληθωρισμός έχει πλησιάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v