Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το βλέμμα στον Τζερόμ Πάουελ. Στο 3,63% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, Τζερομ Πάουελ την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχόλια του Πάουελ την προηγούμενη εβδομάδα για επιβράδυνση του πληθωρισμού ώθησαν σε άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο παρά τη νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Στο μεταξύ, οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group εκτιμούν ότι ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ υποχωρεί, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει μεγάλη ανθεκτικότητα και το επιχειρηματικό κλίμα εμφανίζει βελτίωση.

Η ομάδα αναλυτών της Goldman με επικεφαλής τον Γιαν Χάτζιους υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την πιθανότητα ύφεσης τους επόμενους 12 μήνες στο 25% από 35%.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,1% ή κατά 35 μονάδες στις 33.891, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,61% στις 4,111 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1% στις 11.887 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Travelers (+1,6%) και McDonalds (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-4,3%) και Walgreens Boots (-2,4%).

Στο εταιρικό μέτωπο, εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι Disney, Chipotle, Dupont και Pepsi Co. Σημειώνεται ότι χρονικά βρισκόμαστε στο μέσω των ανακοινώσεων και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα τριμήνου δεν έχουν ενθουσιάσει καθώς τα καθαρά κέρδη των εισηγμένων του S&P 500 εμφανίζονται μειωμένα 2,7% έναντι των προβλέψεων.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά με το 10ετές να ενισχύεται κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,63% και το 2ετές να κινείται υψηλότερα κατά 14 μονάδες βάσης στο 4,44%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1% στα 74,11 δολ./βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.879 δολ./οz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,0730 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v