Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street μετά τη Fed

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις του Τζερομ Πάουελ για τον πληθωρισμό. "Άλμα" 1,8% για τον Nasdaq. Στο 3,47% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό

Ανοδικό γύρισμα στη Wall Street μετά τη Fed

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης και συγκεκριμένα στο 4,5% με 4,75%.

«Η Fed έχει διανύσει ήδη πολύ δρόμο στη μάχη κατά του πληθωρισμού αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά», διαμήνυσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει περιοριστική για κάποιο διάστημα ακόμα, ενώ σημείωσε ότι ακόμα δεν είναι όσο περιοριστική θα έπρεπε.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,10% στις 34.115 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,8% υψηλότερα στις 11.789 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,97% στις 4.115 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 47,4 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2020. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική μηνιαία πτώση.  Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση της μεταποίησης.

Εν τω μεταξύ, αναπάντεχη πτώση 0,4% κατέγραψαν οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Δεκέμβριο. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Peloton ενισχύεται πάνω από 4%, μετά την ανακοίνωση ζημίας που ήταν μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Άνοδο πάνω από 3% καταγράφει η μετοχή της Advanced Micro Devices. 

Βουτιά 15% σημειώνει η μετοχή της Snap. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 3,1% χαμηλότερα στα 76,41 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,1% στα 1.942 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0904 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση 3 μονάδων βάσης στο 3,47%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v