Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τεχνολογικό ράλι στη Wall Street με ώθηση από τη Meta

Ανοδος πάνω από 3% για τον Nasdaq, με ώθηση από το άλμα 19% της Meta. Στο 3,35% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 0,95% για τον χρυσό. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Νέο τεχνολογικό ράλι στη Wall Street με ώθηση από τη Meta

Mε μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ και ενώ το ράλι της Meta δίνει ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 34.054 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,5% υψηλότερα στις 12.231 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,6% στις 4.187 μονάδες.

Ο Πάουελ τόνισε την Τετάρτη ότι η Fed έχει διανύσει ήδη πολύ δρόμο στη μάχη κατά του πληθωρισμού αλλά «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι αρκετά πάνω από τον στόχο. Οι μετρήσεις των τελευταίων τριών μηνών δείχνουν μια καλοδεχούμενη επιβράδυνση στις αυξήσεις των τιμών, αλλά θα χρειαστούν πιο πολλά στοιχεία για να βεβαιωθεί η Fed ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πτωτική τροχιά.

Η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, επισήμανε. «Είναι πολύ νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη ενάντια στον πληθωρισμό», διαμήνυσε. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Fed δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για το τελικό επίπεδο στο οποίο πρέπει να φτάσουν τα επιτόκια, παραδεχόμενος ότι μπορεί να είναι υψηλότερο από ό,τι πίστευε η κεντρική τράπεζα τον Δεκέμβριο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν στις 183.000 από 186.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 195.000.

Οι νέες παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 1,8% στα 552,5 δισ. δολάρια, καταγράφοντας την τέταρτη άνοδο τους τελευταίους πέντε μήνες.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν άνοδο 2,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,15% στα 76,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός γυρίζει σε αρνητικό έδαφος και υποχωρεί 0,2% στα 1.941 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 5 μονάδες βάσης στο 3,35%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Meta πραγματοποιεί άλμα 19%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων και την επαναγορά μετοχών 40 δισ. δολαρίων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v